1949 yılında Türkiye ve ABD arasında imzalanan ikili bir anlaşma ile kurulmuş olan Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki eğitim ve kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmakta olan Komisyonumuz, Türkiye ve A.B.D. vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Meslek Yüksekokulu Üğrenim Bursu, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının belirli bölümlerinde okuyan öğrencilerin Amerika’da “Community College” kurumlarında bir yıl öğrenim görmelerini amaçlamaktadır. 2007 yılında başlatılan bu program, Türrkiye’de meslek yüksekokullarında okuyan öğrencilere A.B.D.’de burs veren tek burs programıdır.

2022-2023 akademik yılı Güz Dönemi’nden itibaren geçerli olacak bursun son başvuru tarihi 30 Kasım 2021’dir. Burs kapsamına giren ana alanlar; Bilgi Teknolojisi; işletme Yönetimi; Medya; Okul Oncesi Eğitimi; Sosyal Hizmetler, Sağlık ve Kamu Güvenliği; Turizm ve Otelcilik Yönetimi; Uygulamalı Mühendislik ve Ziraat’tır. Bu alanların alt dalları web sitemizde (www.fulbright.org.tr) bu burs programına ait sayfada yer almaktadır.

Tüm Öğrencilerimizi Duyurulur

25 Ekim 2021, Pazartesi 294 kez görüntülendi