YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA UZAKTAN ÖĞRETİME İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

MADDE 12- (1) Uzaktan öğretim programları ile uzaktan öğretim yoluyla verilen derslere ilişkin ölçme değerlendirme faaliyetleri, yüz yüze veya elektronik ortamda gözetimli veya gözetimsiz olarak, yükseköğretim kurumlarının senatolarınca onaylanan müfredat programı uyarınca belirlenen ölçme değerlendirme yöntemleri (ödev, proje, uygulama, yazılı, sözlü vb.) kullanılarak veya merkezi bir sınav şeklinde gerçekleştirilebilir.

*(2)Ara sınavlar, istenildiği takdirde gözetimsiz elektronik ortamda; dönem sonu sınavları ile bütünleme sınavlarının gözetimli olarak canlı veya elektronik ortamda yapılması esastır.

Bu sınavların nerede ve ne şekilde yapılacağı ile temel olarak belirlenen sınavlara ek olarak sözlü sınav, performans, proje, tez ve portfolyo gibi ölçme değerlendirme yöntemlerinden hangilerinin uygulanacağına, öğretimi sürdüren ilgili birimin önerisi üzerine senato tarafından karar verilir.

 

*Afyon Kocatepe Üniversitesinin 31.08.2021 tarih ve 02021/51 sayılı senato kararında 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı eğitim planlamasında alınan karar gereği;

  1. Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlarda ara sınav, mazeret, yarıyıl sonu, bütünleme ve tek ders gibi sınavların yüz yüze yapılmasına, ön lisans ve lisans programlarında azami sürelerini doldurmuş olan öğrencilere tanınan ek sınavların da yüz yüze yapılmasına,

 

OKULUMUZ YARIYIL SONU (FİNAL) SINAVLARI

2021-2022 eğitim öğretim güz dönem dönemi yarıyıl sonu (final) sınavları üniversite yerleşkesinde yüzyüze yapılacaktır. Yarıyıl sonu sınavları 15-16 Ocak 2022 tarihinde cumartesi-pazar günlerinde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin sınava girerken HES kodu göstermeleri zorunludur.

 

OKULUMUZ YARIYIL SONU (FİNAL) SINAV PROGRAMI

2021-2022 eğitim öğretim güz dönemi yarıyıl sonu (final) sınav programı web sayfamızda yayımlanmış olup buradan da ulaşabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize duyurulur

21 Aralık 2021, Salı 2289 kez görüntülendi